• Izdelava spletnih strani

  Izdelava spletnih strani

  Podjetje GeminiStil vam ponuja izdelavo in oblikovanje spletnih strani. Spletne strani in elektronske komunikacije lahko predstavljajo pomembno konkurenčno prednost za podjetje.

 • Izdelava spletnih strani z Joomlo!

  Izdelava spletnih strani z Joomlo!

  Pri izdelavi spletnih strani uporabljamo odprtokodni sistem za upravljanje z vsebinami (CMS ali Content Management System) Joomla!, zaradi česar je razvoj spletnih strani bistveno cenejši in hitrejši.

 • Optimizacija spletnih strani

  Optimizacija spletnih strani

  Optimizacija spletnih strani za spletne iskalnike. Cilj optimizacije spletne strani je doseči čim višjo pozicijo na iskalnikih (Najdi.si, Google).

 • Vzdrževanje spletnih strani

  Vzdrževanje spletnih strani

  Vzdrževanje ali nadgradnja spletne strani. Vzdrževanje spletne strani pomeni, da vse spremembe in novosti takoj objavite na spletni strani in ažurirate obstoječe podatke.

DomovCMS sistemi

CMS sistemi

Share

WCMS - Upravljanje spletnih vsebin

Rešitve za upravljanje spletnih vsebin na internetnih ter intranetnih portalih in aplikacijah (WCMS - Web Content Management Systems). Spletne tehnologije postajajo osrednja infrastruktura za elektronsko poslovanje podjetij. Povezanost zalednih informacijskih sistemov in spletnih rešitev v celovito rešitev je osnova za uspešno uvajanje elektronskega poslovanja in učinkovite informacijske podpore poslovnim procesom podjetij.

Ena poglavitnih prednosti sistemov CMS je tudi dejstvo, da omogočajo preprosto in celovito obvladovanje spletnega mesta tudi tehnično nepodkovanim uporabnikom. Spreminjanje vsebine na spletni strani namreč ni pogojeno s poznavanjem programskih jezikov in internetnih tehnologij. Urejanje spletnih vsebin s pomočjo sistema CMS je resnično zelo enostavno in je zelo podobno uporabi enega izmed urejevalnikov besedil kot sta npr. Writer ali Word. Poleg enostavne uporabe je prednost uporabe sistema CMS tudi ta, da lahko uporabnik prek spletnega brskalnika kadarkoli in od kjerkoli ureja vsebino spletnega mesta.

Vedno bolj razvite rešitve za izdelavo in preprosto urejanje spletnih strani, vsebin, katalogov in trgovin, omogočajo učinkovito uporabo spleta tudi majhnim podjetjem.

Zakaj izbrati odprtokodni sistem CMS?

  • ker želite zmanjšati stroške povezane z vzdrževanjem spletne strani;
  • ker ste naveličani izgovorov spletnih oblikovalcev in programerjev, da trenutno nimajo časa za urejanje vaše spletne strani;
  • ker bi želeli sami posodabljati vsebino vaše spletne strani;
  • ker bi želeli vašo spletno stran nadgraditi z novimi funkcionalnostmi (prijava na e-novice, anketa, forum, aktualno, obrazec za povpraševanje,…).

Primerjava med ključnimi odprto kodnimi CMS rešitvami (Joomla, Wordpress, Drupal, Typo3).

Joomla

Joomla je eden močnejših odprto kodnih orodij za urejanje spletnih strani, ki so trenutno na voljo. Primerna je tako za preproste spletne strani kot tudi za obsežna spletna mesta. Joomla je zanesljiva, varna ter enostavna za uporabo.

Wordpress

WordPress je odprto kodni sistem za upravljanje z vsebinami in je trenutno najbolj primerna rešitev za samostojno postavitev in urejanje lastnega spletnega dnevnika, saj boste z njo dosegli popolno funkcionalnost vašega spletnega dnevnika (ti. blogi).

Drupal

Drupal je odlično odprtokodno programsko orodje, ki omogoča upravljanje in organiziranje različnih vsebin na spletni strani. Opremljen z močno mešanico značilnosti in prilagodljivosti, Drupal lahko podpira različne spletne projekte, ki segajo od osebnih dnevnikov do velikih in zahtevnih spletnih strani in portalov.

Typo3 CMS

Typo3 je sodobna in zmogljiva rešitev za upravljanje vsebine, primeren tako za uporabo na javnih spletnih straneh, kakor tudi za izgradnjo intranetnih spletnih strani in aplikacij.


Kaj je CMS?

CMS > Content Management System > Sistem za upravljanje vsebine


Opredelitev

Sistemi za upravljanje s spletnimi vsebinami (CMS) so programske aplikacije (software), ki podpirajo generiranje in urejanje spletnih vsebin.

Uporabnikom omogočajo, da se izognejo programiranju in urejanju HTML kode, hkrati pa nudijo tudi kompleksne rešitve za dodajanje, posodabljanje, strukturiranje, povezovanje, arhiviranje, iskanje in komuniciranje spletnih vsebin. Z uporabo CMS lahko uporabniki npr. novice popravijo in dodajajo kar v urejevalniku podobnem Wordu, ne da bi se ukvarjali z oblikovanjem novice v HTML kodi ali z njenim prenosom na odgovarjajoči strežnik.


Individualni CMS

Osnovna ideja in osnovna prednost CMS-jev je poenostavitev postopkov za izdelavo in vzdrževanje spletnih strani.
CMS omogoča učinkovito ustvarjanje vsebin na svetovnem spletu (WWW), saj uporabniku dramatično poenostavlja standardna opravila (npr. dodajanje, spreminjanje in urejanje novic, obveščanje uporabnikov, ...).
Osnovna prednost CMS je torej poenostavljeno vzdrževanje: namesto, da bi vsako spremembo pošiljali tehničnemu osebju, ki bi to spremembo potem na Webu tudi udejanjilo, uporabniki spletno stran lahko spreminjajo sami in nato v trenutku vidijo spremembe.
Glavna dilema pri vzpostavitvi določenega spletnega mesta je torej izbira ustreznega CMS, kar se na prvem koraku reducira na odločitev o lastnem razvoju individualnega CMS ali uporabi meta orodij za izdelavo CMS, kjer se na drugem koraku odločamo med odprtokodnimi in komercialnimi rešitvami.


Potencialne težave

Pri izbiri in uporabi orodij CMS se lahko srečamo z naslednjimi težavami:

  • pri komercialnih aplikacijah:
    • problem je lahko visoka cena, če se odločimo za komercialne CMS, kot tudi nejasno specificirani stroški vzdrževanja in nadaljnjega razvoja,
    • pomembna težava so lahko omejitve pri nadaljnji razširitvi in razvoju, ko želimo neko posebnost, ki je CMS še ne omogoča;
    • navezanost na enega ponudnika CMS lahko povzroči, da postajamo s časoma vse bolj odvisni - bolj kot postaja spletna predstavitev kompleksna, težje določen CMS zapustimo ali ga zamenjamo, čeprav je morda drag, neustrezen ali pa nepovezan s siceršnjim informacijskim sistemom organizacije.
  • pri odprtokodnih CMS pa so težave lahko naslednje:
    • morda ni povsem jasno, kako je z dovoljenjem za uporabo;
    • razvoj sistema se lahko preneha ali zaide v slepo ulico;
    • nihče ne zagotavlja delovanja sistema;
    • neprijaznost uporabe, ki zahteva veliko lastnega dela in vaje.

 

Glej več: http://www.sisplet.org/c/5/Kratica/?preid=19


CMS sistem

Content Management System (CMS, slovensko sistem za upravljanje vsebin) je sistem, ki omogoča enostavno urejanje in vzdrževanje vsebine spletnih strani brez znanja označevalnega jezika HTML. Urednik spletne strani tako lahko samostojno spreminja besedila, slike in druge elemente spletne strani brez pomoči podjetja ali osebe, ki je stran izdelalo - razen če se to izrecno zahteva in je zajeto v pogodbi.

Svoje spletno mesto urejate kar med brskanjem po njem. Spreminjate lahko kateri koli del strani, tudi menije, nogo in drugo. Najbolj pomembne nastavitve upravljate z enim samim klikom. Ukazi in gumbi v orodnih vrsticah so klasični.

Besedna zveza "CMS sistem" označuje informacijski sistem, ki je integriran v vašo spletno stran, omogoča pa prijavo z uporabniškim imenom ter geslom ter spreminjanje ali dodajanje novic, artiklov, slik, ostalih multimedijskih vsebin, datotek, cenikov, itd... Vi kot naročnik tako dobite maksimalno kontrolo nad svojo stranjo, s tem pa ažurnost spletne strani in urejanje brez dodatnih stroškov.

Četudi kaj narobe naredite se vrnete nazaj v CMS sistem in enostavno popravite svojo napako.

Sistemi za upravljanje vsebine - CMS sistemi

Še nedavno je bilo upravljanje s spletnimi vsebinami preveč okorno in zapleteno, da bi povprečen uporabnik spleta to zmogel sam. Spletne strani so bile statične in vsako spremembo so morali opraviti spletni strokovnjaki. Spremembo naslova vašega podjetja ste morali javiti nekomu, ki jo je dejansko na novo sprogramiral. Sicer bi vas poslovni partnerji še vedno iskali na starem naslovu. Kakšna nočna mora so bile šele spletne strani, na katerih so se vsebine spreminjale mesečno, tedensko ali celo dnevno!

Danes so časi drugačni in samostojno upravljanje z vsebinami je za večino zahtevnejših uporabnikov nujno. Prednosti samostojnega upravljanja so predvsem velik prihranek pri času in denarju, hkrati pa ažurnost omogoča, da so na vaši spletni strani vedno objavljeni pravi podatki in najnovejše informacije.

Sistem za upravljanje z vsebinami. To je program, ki je nameščen poleg vaše spletne strani in vam omogoča, da lahko kjerkoli in iz kateregakoli brskalnika (Firefox, Internet Explorer, Opera, Google) upravljate svoje vsebine direktno na svoji spletni strani. Imeti morate zgolj dostop do spleta in poznati morate svoje geslo.

Upravljanje z vsebinami je preprosto in podobno delu z urejevalniki teksta, kot je na primer Word. Osnovni sistem za upravljanje z vsebinami ima le nekaj funkcij in vas ne bo prestrašil z obsežnimi in nepotrebnimi dodatki. Seveda pa obstajajo tudi zmogljivejše rešitve, razširitve in dodatne funkcije, prilagojene potrebam posameznega podjetja.


Sistem je ključnega pomena za življenje spletnega mesta. Sistem je učinkovito orodje, ki prihrani čas, zmanjša možnosti napak in omogoča večji pregled nad celotnim spletnim mestom.

Sistem upravljanja s spletnimi stranmi CMS temelji na dinamično strežniški tehnologiji PHP v povezavi z bazo podatkov (najpogosteje MySQL ali MSSQL baze podatkov). Paket vsebuje tudi podporna orodja.

Sistem je vpleten v vse faze distribucije spletnih vsebin:

  • ustvarjanje spletne vsebine - "Content Creation" (lahko uvoz ali povezava HTML kode iz drugih programov)
  • urejanje in vzdrževanje spletne vsebine (določeni avtomatizirani sklopi vsebin)
  • distribucijo spletne vsebine (za druge medije ali potrebe)
  • objavljanje spletne vsebine
  • optimizacija spletnih vsebin za spletne iskalnike
  • arhiviranje spletnih vsebin (backup baze podatkov)


Pregled sistema CMS in tok prenosa podatkov:


cms-sistemi-struktura


CMS sistemi za urejanje spletnih vsebin nam omogočajo:

  • hitro in preprosto urejanje vsebin na spletnih straneh
  • (podobno kot v urejevalniku MS Word ali OpenOffice Write)
  • preprosto vnašanje in urejanje slik na spletnih straneh brez HTML znanja
  • možnost neposrednega prenosa slik iz digitalnega fotoaparata
  • napredne možnost urejanja tabel in seznamov
  • možnost vnašanja dokumentov (PDF datoteke, .EXE datoteke, .ZIP ipd)
  • integracija zunanjih CSS stilov in seznamov
  • lastno mreženje strukture (sami dodajate strani, podstrani, mape ipd)
  • avtomatso kreiranje spletne strukture in iskalnika
  • možnost povezave z zunanjimi programi (XML+ sistem)
  • možnost uvoza in izvoza podatkov (v MS Excel, Word, Access ...)
  • kreiranje podatkov za RSS sisteme vsebin
  • možnost dodajanje modulov (npr. anketa, forum, galerija, mailing lista)
  • avtomatsko kreiranje vsebine za spletne iskalnike
  • možnost samostojnega dodajanja uporabnikov in posameznih nivojev dostopa
  • mobilni dostop brez dodatne programske opreme (s stranjo lahko upravljate od koderkoli in kadarkoli)
  • SSL varni način prenosa vsebin za kritična spletna področja
  • sistemi arhiviranja, varovanja podatkov in strukture.


Pri tem je potrebno poudariti, da se ta sistem stalno nadgrajuje in posodablja. Tako so vam na voljo vedno nove možnosti in funkcionalnosti. Nove module lahko preprosto dogradimo v sistem.

Sistem za upravljanje vsebine je ključen za uspeh spletnih mest, ki temeljijo na distribuciji vedno svežih vsebin in informacij. Glede na današnje poslovno okolje, pa je takšnih spletnih mesti vedno več.

Izdelava in prenova spletnih strani s CMS Joomla

Preden se seznanite s podrobnostmi je potrebno vedeti, da uredimo vse potrebne tehnične zadeve, izdelamo internet stran, postavimo sistem za upravljanjae vsebin (CMS) in vam ga predamo v upravljanje. Po koncu dela prejmete navodila za delo.

Da bo odločitev lažja, si preberite nekaj pojasnil o Sistemih za upravljanje z vsebino. Spoznali boste, da je dandanes že nujno imeti internetno stran, ki jo lahko vzdržujete sami.

Zakaj sistem za upravljanje z vsebino?
Potreba po ažurnosti informacij
Prednosti samostojnega objavljanja
CMS sistemi omogočajo hitro in enostavno posodabljanje vsebine
Zakaj izbrati odprtokodni sistem CMS?
Odprtokodni CMS sistemi - tehnologija za spletno stran
Kaj omogočajo sistemi CMS?


Zakaj sistem za upravljanje z vsebino?

Potreba po vsakodnevnem objavljanju ali ažuriranju spletnih strani je problem s katerim se soočajo mnogi lastniki spletnih strani. Čas, ki poteče od nastanka potrebe po objavi določenih informacij na spletni strani, do njene objave in stroški, ki so s tem procesom povezani, lahko predstavljajo eno ključnih prednosti ali pa slabosti spletnega nastopa.

Če so postopki za objavo informacij na spletni strani preveč zapleteni in tudi predragi, lahko privedejo to tega, da se vsebina na spletni strani preprosto ne ažurira oziroma se ne ažurira v tako pogostih časovnih intervalih kot bi se to lahko. Na daljši rok se kaže takšen odnos do vsebine v njeni vedno manjši ažurnosti, relevantnosti in verodostojnosti, kar slej ko prej pripelje do zmanjšanega priliva obiskovalcev na spletno stran.

Potreba po ažurnosti informacij

Podjetja, ki za ažuriranje spletne vsebine najemajo zunanje izvajalce, se lahko poleg večjih stroškov soočijo tudi s problemi, ki so povezani z odzivnim časom vzdrževalcev vsebine. Veliko podjetij namreč tarna, da mine pogostokrat preveč časa od posredovanja zahtevka za spremembo vsebine do njegove izpolnitve. Za marsikatero podjetje, ki je prepuščeno na milost in nemilost zunanjih vzdrževalcev vsebine, je lahko takšen odnos poguben, saj lahko neažurna vsebina povzroči poleg odliva obiskovalcev s spletne strani tudi veliko poslovno škodo.

Podjetjem, ki se soočajo s takšnimi in podobnimi težavami, bi še kako prav prišla takšna programska rešitev, ki bi jim omogočila, da brez znanja spletnega programiranja popolnoma sami upravljajo z vsebino kot tudi s celotno spletno stranjo. Glede na to, da imajo vsa podjetja potrebo po minimiziranju stroškov na vseh ravneh poslovanja in potrebno po čimbolj enostavni objavi ažurnih informacij na spletni strani, se zdijo sistemi za upravljanje z vsebinami (ang. Content Management Systems, v nadaljevanju sistemi CMS) ena najbolj optimalnih rešitev za zadovoljitev omenjenih potreb. Ker so sistemi CMS namenjeni samostojnemu ustvarjanju, urejanju in vzdrževanju spletnih vsebin ter upravljanju s celotno spletno stranjo, se lahko tako podjetja z njihovo pomočjo delno ali v celoti izognejo stroškom vzdrževalnih pogodb ali pa stroškom povezanih z najemom programerjev, ki skrbijo za ažuriranje vsebine.

Prednosti samostojnega objavljanja

Čeprav so sistemi CMS namenjeni različnim tipom spletnih strani in čeprav pokrivajo zelo raznolik spekter funkcionalnosti, lahko rečemo, da imajo vsaj v osnovi enoten skupen cilj: na enostaven način (brez programiranja in urejanja HTML kode) omogočiti objavo vsebin na spletni strani, ne da bi imel uporabnik pri tem težave z načinom in obliko prikaza.

Uporabnost sistemov CMS se kaže v tem, da omogočajo preprosto in celovito obvladovanje spletnega mesta tudi tehnično nepodkovanim uporabnikom. Spreminjanje vsebine na spletni strani namreč ni pogojeno s poznavanjem programskih jezikov in internetnih tehnologij. Urejanje spletnih vsebin s pomočjo sistema CMS je resnično zelo enostavno opravilo, ki je zelo podobno uporabi enega izmed urejevalnikov besedil kot sta npr. Word ali Notepad. Poleg enostavne uporabe je ena izmed poglavitnih prednost uporabe sistema CMS tudi ta, da lahko uporabnik prek spletnega brskalnika kadarkoli in od kjerkoli ureja vsebino spletnega mesta.

Ne glede na vrsto spletne prisotnosti (predstavitvena stran, trgovina, portal, itd.), boste tako lahko z uporabo ustreznega sistema CMS vse spremembe na spletni strani opravili hitro, enostavno in predvsem takrat, ko boste to želeli. In ne samo to, v skrb za ažurnost spletne predstavitve boste lahko vključili tudi svoje sodelavce. Dostop do sistema CMS ima lahko namreč več oseb znotraj podjetja, kar pomeni, da se lahko opravilo vzdrževanja spletnih strani porazdeli med točno določene osebe (npr. prodajni referent spreminja cenike, kadrovnik skrbi za ažurnost podatkov o zaposlenih, tržnik za akcijsko ponudbo, ipd.). Z uporabo CMS sistema boste tako lahko svoje obiskovalce redno razveseljevali s svežimi in aktualnimi informacijami, z novostmi iz vašega prodajnega programa, z akcijskimi ponudbami, novimi članki, nasveti, zanimivostmi, itd.

CMS sistemi omogočajo hitro, enostavno in samostojno posodabljanje vsebine vaših spletnih strani.

Poleg urejanja tekstov, kjer boste med drugim imeli možnost upravljanja z vrsto, velikostjo, barvo in s stilom pisave, boste lahko vplivali tudi na poravnavo besedila, dodajali, brisali in urejali slike, tabele, grafe, izdelke v spletni trgovini, hipertekstualne povezave, fotografije in podobno. Pri urejanju vsebine je za uporabnike še kako pomemben podatek, da je videz vsebinskih posodobitev, ki jih opravimo znotraj sistema CMS, enak končnemu videzu na spletni strani (princip WYSIWYG - What you see is what you get).

Sistemi CMS pa ne omogočajo le urejanja vsebine, temveč tudi celovito upravljanje spletnega mesta, vključno z njegovo strukturo (navigacijo), oblikovno podobo, pravicami uporabnikov in z vsemi moduli, ki so vključeni v spletno mesto (ankete, forum, novice, ipd). Tako lahko npr. z uporabo sistema CMS uporabniki popravijo in dodajajo novice, ki se prikazujejo na osrednji strani njihove spletne strani, kar v urejevalniku, ki se nahaja v sistemu, ne da bi se ukvarjali z oblikovanjem novice v HTML kodi ali z njenim prenosom na spletni strežnik.

Zakaj izbrati odprtokodni sistem CMS?

Ali želite zmanjšati stroške, povezane z vzdrževanjem spletne strani?

  • Ali ste naveličani izgovorov spletnih oblikovalcev in programerjev, da trenutno nimajo časa za urejanje vaše spletne strani?
  • Bi želeli sami posodabljati vsebino vaše spletne strani?
  • Bi želeli vašo spletno stran nadgraditi z novimi funkcionalnostmi (prijava na e-novice, anketa, forum, aktualno, obrazec za povpraševanje,…)?

Odprtokodni CMS sistemi - tehnologija za spletno stran

Za večino odprtokodnih sistemov lahko rečemo, da so razviti po »LAMP sistemu« (operacijski sistem Linux, spletni strežnik Apache, podatkovna baza MySQL in skriptni jezik PHP, ki ga lahko nadomestita tudi Perl ali Python). Ker je koda odprtokodnih sistemov, kot že samo ime pove dostopna vsakomur, jo lahko seveda kdorkoli proučuje, popravlja in nadgrajuje, kar je seveda v popolnem nasprotju s komercialnimi rešitvami, ki nastajajo v zaprtem okolju in kjer je programska koda dostopna ozkemu krogu ljudi.

Kaj omogočajo sistemi CMS?

Kljub temu, da deluje večina sistemov za upravljanje z vsebinami po podobnem principu, pa se med seboj najbolj razlikujejo po uporabnosti in po številu ter namembnosti različnih funkcionalnosti, ki jih omogočajo. Med najbolj pogosto ponujene funkcionalnosti sistemov CMS se prištevajo naslednje:

  • hitro in preprosto urejanje ter oblikovanje vsebin
  • možnost integracije zunanjih CSS stilov, kar je z vidika samostojnega oblikovanja podobe spletne strani še kako pomembno
  • dodajanje in urejanje slik, tabel, grafov, povezav
  • samostojno urejanje strukture strani spletnega mesta - gradnja menijev in podmenijev
  • vključevanje že vnaprej izdelanih modulov ali obrazcev za vnos podatkov na spletne strani (npr. aktualne novice, anketa, forum, galerija, mailing lista)
  • možnost dodajanja dokumentov na spletno stran (PDF, ZIP, DOC, XLS,…)
  • časovno vodena objava vsebine (določimo lahko, kdaj se naj določena vsebina objavi in kako dolgo se naj prikazuje na spletni strani)
  • možnost uvoza in izvoza podatkov (v Word, Excel, Access,...)
  • kreiranje podatkov za RSS sisteme vsebin
  • kreiranje meta oznak, ki so pomembne za pozicioniranje spletne strani na iskalnikih
  • možnost dodeljevanje pravic upravljanja (večuporabniški sistem z reguliranim dostopom področnih urednikov do posameznih vsebin)
  • možnost administracije uporabnikov
  • podrobna statistika obiskanosti spletnega mesta
  • večjezična podpora, ki omogoča postavitev strani v različnih jezikovnih prevodih
  • arhiviranje podatkov

Seznam možnosti, ki jih omogočajo sistemi CMS, bi lahko nadaljevali v nedogled. Večina sistemov CMS je zasnovanih modularno, kar pomeni, da so zelo fleksibilni v smislu dodajanja novih in spreminjanja obstoječih modulov glede na potrebe in zahteve naročnika.

Izdelava CMS spletnih strani

CMS sistem z vmesnikom v slovenskem jeziku bo omogočil, da na preprost način spremenite vsebinski del. Tako bodo vaše spletne strani vedno ažurne in bodo vsebovale aktualne podatke.


Uredite si spletne strani kjerkoli in kadarkoli!

CMS spletne strani omogočijo, da na podlagi obstoječe grafične predloge povsem sami dodajate nove podstrani, objavite zadnje aktualne novičke, zamenjate slike na spletnih straneh in vse ostalo.

Možno je zamenjat grafični izgled spletne strani z dvema klikoma.
Tako v decembru vaša spletna stran izgleda času primerno, nato pa z dvema klikoma dobite nazaj običajen izgled.


Prednosti CMS spletne strani

CMS (Content Management System) ali po slovensko sistem za urejanje vsebine nudi uporabniku prijaznejšo izkušnjo in večjo razširljivost ter nadgradljivost kot klasične spletne strani. Pri spletnih straneh se vsebina nenehno širi in nadgrajuje. Seveda to vedno ne pomeni, da se tudi stran izboljšuje. Pri pregledu take strani boste opazili, da postane nekaj vsebine že zastarele, mogoče nekatere povezave več ne delujejo, imate strani ki niso vidne, zastarele novice... In ravno v teh podrobnostih je moč sistema CMS, saj lahko te manjše popravke kar sami v nekaj minutah popravite.


KOMU JE TOREJ NAMENJEN CMS?

Namenjen je vsem lastnikom spletnih strani, ki želijo na enostaven način sami vnašati novo besedilo, popravljati obstoječe besedilo, vstavljati nove fotografije v galerijo ali vnašati aktualne novice. Z drugimi besedami tistim, ki želijo oblikovanje spletne strani imeti v svojih rokah. Uporaba CMS-a je dokaj enostavna, saj do urejevalnika vsebine dostopate kar iz vašega brskalnika, vmesnik pa je podoben urejevalniku besedil Word.


ZAKAJ NAJ SE ODLOČIM ZA CMS?

CMS vam poenostavi vzdrževanje spletne strani, spremembo vnesete kar sami. Takih sprememb vam ni treba plačevati, kar je dodatna prednost. Poleg tega sistem CMS nudi enostavno nadgradnjo komponent in s tem omogoča izboljšavo spletne strani z novimi funkcionalnostmi, brez da bi bilo potrebno celotno spletno stran prenoviti.

 

KAJ PA, ČE NIMAM ČASA IN VOLJE VZDRŽEVATI CMS SPLETNE STRANI?

Seveda tudi sistem CMS ni vsemogočen in če hočete imeti ažurno spletno stran, ji je potrebno nameniti vsake toliko nekaj svojega časa. Če tega časa nimate, vam z veseljem priskočimo na pomoč. Spremembe (besedilo in fotografije) sporočite na e-mail in v najkrajšem možnem času se bodo pojavile na vaši spletni strani -> vzdrževanje spletnih strani.

Prednosti in značilnosti CMS sistema

  • Spletno stran je možno urejati iz vsakega računalnika, ki ima internetno povezavo.
  • Omogoči dodajanje novih podstrani, menjavo in dodajanje slik, ter urejanje celotne vsebine.
  • Večji nadzor nad vašo spletno vsebino.
  • Vsaki podstrani je možno dodat meta oznake, naslov, opis in določiti ključne besede.
  • Urejanje navigacije vaših strani.
  • Urejanje in dodajanje menijev na straneh.
  • Vmesnik za urejanje je v slovenskem jeziku.
  • Poenostavljeni postopki administracije.
  • Uporabniku enostaven vmesnik administracije tekstovne in slikovne vsebine - če znate uporabljati Word, boste znali tudi CMS.
  • Dodate lahko kopico uporabnih dodatkov, ki jih aktivirate preko grafičnega vmesnika na povsem preprost način.
  • Spletnim stranem je možno v nekaj korakih popolnoma spremeniti podobo, tako da se izbere druga grafična predloga.
  • Je preprost za uporabo, obenem pa zelo napreden sistem, ki omogoča celo pregled števila obiskovalcev.
  • Večja odzivnost za posodabljanje spletne strani, saj vam ni treba čakati tretjih oseb, da to storijo namesto vas.
  • Večja prilagodljivost.
  • Večja varnost.
  • Večje možnosti za nadgradnjo vaše spletne strani in njene vsebine.
  • Zmanjšani stroški vzdrževanja spletne strani, saj jo lahko administrirate kar sami.
  • Temelji na sodobni tehnologiji, ki je v koraku s časom in trendi.
  • Ne glede na poznavanje računalniških sistemov, boste znotraj CMS sistema kmalu povsem domači.
  • Spletno stran boste lahko spreminjali po vaših željah in zahtevah in to takrat, ko boste to sami želeli. Tako boste postali neodvisni od vašega razvijalca spletne strani in od njegovega razpoložljivega časa.
  • Obiskovalcem boste lahko vedno ponudili sveže in ažurne informacije. Zaradi tega bodo zadovoljni saj bodo videli, da skrbite zanj in jim ne kradete časa z zastarelimi ponudbami in neaktualnimi informacijami.
  • Redno boste lahko dopolnjevali in ažurirali vaše prodajne kataloge, akcijsko ponudbo, cenike, obvestila, plačilne pogoje, itd.
  • Omogočili boste lahko spreminjanje spletnih strani tistim, ki so odgovorni za njihovo vsebino.
  • Zadovoljstvo internetnih uporabnikov se bo odražalo v vašem uspešnejšem poslovanju.
  • Spletno stran boste lahko urejali kadarkoli in od kjerkoli.

Nekaj glavnih funkcionalnosti CMS sistema

  • urejanje besedil je podobno kot pri klasičnih urejevalnikih besedil (tudi povezave, dodajanje fotografij),
  • definicija poljubne menijske in podmenijske strukture vsebin (dodajanje, popravljanje, brisanje elementov),
  • avtomatično prilagajanje velikosti fotografij in izdelava pomanjšanih fotografij (npr. pri dodajanju izdelka na disku izberete fotografijo, vse drugo naredi urejevalnik namesto vas),
  • urejanje seznamov - nov/izbriši/uredi/določanje vrstnega reda - zelo primerno za sezname novic, izdelkov, dogodkov, ipd.
  • grupiranje pregledov (npr. artikli grupirani v skupine), sortiranje pregledov,
  • iskanje po vseh seznamih s številnimi možnostmi,
  • enostavno skrivanje vsebin (npr. poletne ponudbe pozimi),
  • napreden sistem za urejanje večjezičnosti, ki omogoča zelo hitro dodajanje novega jezika in prevodov brez dodatnih stroškov,
  • omogoča izvedbo poljubnih uvozov podatkov (npr. izdelkov iz obstoječih Excel cenikov),
  • nastavljanje privilegijev posameznim uporabnikom,
  • odprtost sistema za prilagojene prikaze (npr. statistike v spletnih trgovinah),
  • omogoča izvedbo tudi najzahtevnejših spletnih aplikacij,
  • omogoča izvedbo poljubnih funkcionalnosti, ki vam olajšajo delo.

Seznam modulov CMS sistema

  • Iskanje po vaši spletni strani
  • Spletni obrazec za povpraševanje
  • Zemljevid vaše spletne strani
  • Google map lokacija vašega podjetja/apartmaja
  • Foto galerija slik (možnost diaprojekcije z različnimi prelivi med slikami)
  • Video galerija (prikažite video posnetke s spletnega mesta YouTube na vaši strani)
  • Forum
  • Več jezikovna podpora (strani v različnih jezikih - ang, nem, ita, ...)
  • Dodajanje novic
  • Kronika/arhiv novic
  • Oglasne pasice (banerji)
  • Knjiga gostov
  • Mailing lista (Newsletter)
  • Stiki (osnovni podatki: naziv, funkcija, tel, fax, mail ...)
  • Anketa
  • TV spored
  • Statistika obiska vaše strani (iz katere države/mesta prihajajo obiskovalci, s katerimi ključnimi besedami vas najdejo, preko katere povezave ali iskalnika obiščejo vašo stran, katera je vaša najbolj obiskana stran, koliko časa traja obisk  ...)

 

Števec obiskov

0575466
vtodayDanes127
vyesterdayVčeraj64
vweekTa teden355
vlweekPrejšnji teden575
vmonthTa mesec1289
vlmonthPrejšnji mesec3597
vallVsi dnevi575466

We have: 15 guests online
Vaš IP: 3.82.24.132
 , 
Danes: Dec 19, 2018

Uporaba piškotkov na www.geministil.si

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se shranijo na napravo s katero dostopate do spletne strani. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletne strani, služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in spremljanje statistike obiska strani, ter anonimno spremljanje uporabe spletne strani.

Z obiskom in uporabo spletne strani se strinjate s piškotki. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli.

Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov, ter skladnosti z direktivo EU o piškotkih, lahko preberete tukaj.

Ali sprejmete uporabo piškotkov?

EU Cookie Directive Module Information