• Izdelava spletnih strani

  Izdelava spletnih strani

  Podjetje GeminiStil vam ponuja izdelavo in oblikovanje spletnih strani. Spletne strani in elektronske komunikacije lahko predstavljajo pomembno konkurenčno prednost za podjetje.

 • Izdelava spletnih strani z Joomlo!

  Izdelava spletnih strani z Joomlo!

  Pri izdelavi spletnih strani uporabljamo odprtokodni sistem za upravljanje z vsebinami (CMS ali Content Management System) Joomla!, zaradi česar je razvoj spletnih strani bistveno cenejši in hitrejši.

 • Optimizacija spletnih strani

  Optimizacija spletnih strani

  Optimizacija spletnih strani za spletne iskalnike. Cilj optimizacije spletne strani je doseči čim višjo pozicijo na iskalnikih (Najdi.si, Google).

 • Vzdrževanje spletnih strani

  Vzdrževanje spletnih strani

  Vzdrževanje ali nadgradnja spletne strani. Vzdrževanje spletne strani pomeni, da vse spremembe in novosti takoj objavite na spletni strani in ažurirate obstoječe podatke.

DomovDrupal

Drupal

Share

Drupal - CMS sistem urejanja vsebin 

drupal-1Drupal je odlično odprtokodno programsko orodje, ki omogoča upravljanje in organiziranje različnih vsebin na spletni strani.

Drupal je večkrat nagrajen, brezplačni odprtokodni sistem za urejanje spletnih vsebin (angl.: CMS - Content Management System). Po izboru Packt Publishing 2008 Open Source CMS Awards je bil ocenjen kot najboljši odprtokodni CMS sistem.

Uporablja bazo podatkov MySQL ali PostgreSQL, od verzije 4.6 dalje pa je kompatibilen s PHP5. Drupal se uporablja za gradnjo spletnih strani. Je zelo fleksibilno spletno ogrodje, ima odprtokodno licenco, se pravi da je uporaba Drupala zastonj. Primeren je tudi za ustvarjanje dinamičnih spletnih strani, ki ponujajo široko paleto funkcionalnosti in storitev, vključno z upravljanjem uporabnikov, objavami delovnih procesov, diskusijo zmogljivosti, združevanjem novic, funkcionalnostmi metapodatkov z uporabo nadzorovanih slovarjev ter XML objavljanjem vsebin za namene izmenjave.


drupal-2 

 drupal-3


Drupal je še posebej dober za vzdrževanje novičarskih spletnih strani in spletnih dnevnikov (blogov), seveda pa se lahko uporablja tudi za vzdrževanje običajnih spletnih strani.

Drupal v osnovi vsebuje nekaj osnovnih funkcij in je seveda razširljiv z dodatnimi razširitvami, ki se inštalirajo po osnovni namestitvi. Drupal je bil razvit z namenom kustomizacije z dodajanjem različnih funkcionalnih modulov ali modifikacijo osnovne kode Drupala.

Uporabi se lahko za sledeče namene:

  • Internetni portali
  • Osebne strani
  • Poslovne strani
  • Spletni časopisi
  • Galerijo slik
  • Intranet
  • Spletnih trgovin

Drupalov razvijalski team redno razvija Drupal in skrbi za varnost uporabe le tega. Tudi ogromna komuna uporabnikov je razlog zakaj uporabiti Drupal za svojo spletno stran.

Glavne prednosti Drupal CMS-ja so:

  • je odprtokoden in s tem brezplačen za uporabo
  • ima široko mrežo uporabnikov in razvijalcev, ki stalno nadgrajujejo sistem
  • zagotavlja optimizirano delovanje in je prilagodljiv
  • dovršen sistem sporočanja in statistike omogoča dobro delovanje sistema
  • je izjemno prijazen do spletnih iskalnikov, kar omogoča visoke pozicije na iskalnikovih izpisih
  • je mnogojezičen
  • številni dodatni moduli ponujajo neomejene razširitve obstoječih spletnih strani

Server, ki se najbolj pogosto uporablja za Drupal je Apache, čeprav je kompatibilen tudi z Microsoft IIS.

Začetki Drupala segajo v leto 2001, ko je med svojim študijem na univerzi Dries Buytaert  razvil in postavil na internet "Message Board" (oglasna deska). Ker je opazil veliko zanimanje za svoj projekt in čedalje več zahtev po izboljšavah, se je odločil, da bo ponudil izvorno kodo tudi drugim. Tako je začel razvijati Drupal skupaj z drugimi člani skupnosti http://drupal.org, ki je danes narasla na preko 520.000 članov. Milijoni spletnih strani od preprostih blogov do spletnih trgovin so zgrajeni na osnovi Drupal CMS-ja. Tudi spletna stran Bele hiše je narejena z Drupalom...

Sto tisoč ljudi in organizacij uporablja Drupal za upravljanje s svojimi spletnimi vsebinami, kot so spletni portali, korporativne spletne strani, intraneti, osebne spletne strani in blogi, imeniki, socialne mreže in drugo.

Podjetja in organizacije kot so NASA, IBM, Yahoo, FedEx, Nike, Forbes, BBC, Greenpeace, MTV ter mnoga druga, ki uporabljajo odprtokodni Drupal CMS, so spoznala izjemno moč in prilagodljivost enega najzmogljivejših in v svetu vodilnih CMS sistemov. Za razliko od plačljivih sistemov za urejanje vsebin je Drupal v celoti na voljo za razširitev ali prilagoditev po potrebi.

Več o Drupal-u...

 

Števec obiskov

0575450
vtodayDanes111
vyesterdayVčeraj64
vweekTa teden339
vlweekPrejšnji teden575
vmonthTa mesec1273
vlmonthPrejšnji mesec3597
vallVsi dnevi575450

We have: 12 guests online
Vaš IP: 3.82.24.132
 , 
Danes: Dec 19, 2018

Uporaba piškotkov na www.geministil.si

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se shranijo na napravo s katero dostopate do spletne strani. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletne strani, služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in spremljanje statistike obiska strani, ter anonimno spremljanje uporabe spletne strani.

Z obiskom in uporabo spletne strani se strinjate s piškotki. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli.

Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov, ter skladnosti z direktivo EU o piškotkih, lahko preberete tukaj.

Ali sprejmete uporabo piškotkov?

EU Cookie Directive Module Information