• Izdelava spletnih strani

  Izdelava spletnih strani

  Podjetje GeminiStil vam ponuja izdelavo in oblikovanje spletnih strani. Spletne strani in elektronske komunikacije lahko predstavljajo pomembno konkurenčno prednost za podjetje.

 • Izdelava spletnih strani z Joomlo!

  Izdelava spletnih strani z Joomlo!

  Pri izdelavi spletnih strani uporabljamo odprtokodni sistem za upravljanje z vsebinami (CMS ali Content Management System) Joomla!, zaradi česar je razvoj spletnih strani bistveno cenejši in hitrejši.

 • Optimizacija spletnih strani

  Optimizacija spletnih strani

  Optimizacija spletnih strani za spletne iskalnike. Cilj optimizacije spletne strani je doseči čim višjo pozicijo na iskalnikih (Najdi.si, Google).

 • Vzdrževanje spletnih strani

  Vzdrževanje spletnih strani

  Vzdrževanje ali nadgradnja spletne strani. Vzdrževanje spletne strani pomeni, da vse spremembe in novosti takoj objavite na spletni strani in ažurirate obstoječe podatke.

DomovIzdelava spletnih strani

Izdelava spletnih strani

Share

Spletne strani in elektronske komunikacije lahko predstavljajo pomembno konkurenčno prednost za podjetje. Ob pravilnem načrtovanju in izdelavi spletne strani se bo investicija v spletno stran kmalu povrnila. Spletne strani lahko podjetju zagotovijo obsežno bazo strank, s katerimi lahko zelo učinkovito komunicira in jih spodbuja k nakupom storitev oz. izdelkov podjetja.

Spletna stran bo dosegljiva 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 356 dni v letu. Kupci lahko na spletni strani dobijo podrobne informacije o izdelkih oz. storitvah, zadnjih cenah, akcijah, popustih... Obiskovalci lahko prek spletne strani na enostaven način stopijo v stik s podjetjem. Spletna stran odpira nove prodajne kanale oz. poti do vaših izdelkov in storitev. Obiskovalci lahko do informacij o vaših izdelkih in storitvah pridejo prek iskanja v spletnih iskalnikih, zato je pomembno, da se vaša stran pojavi čim višje v rezultatih spletnih iskalnikov.

Prek spletnih strani lahko tudi zbiramo podatke o strankah, npr. strankam ponudimo možnost naročila na e-novice. Prihranimo lahko na administrativnih stroških: tako npr. lahko stranke večino informacij dobijo na spletnih straneh, kjer si lahko prenesejo brošure, dobijo odgovore na najpogostejša vprašanja, itd. Čas, ko bi zaposleni morali odgovarjati na telefonske klice strank, lahko uporabimo za kaj drugega.

Z obveščanjem prek elektronske pošte ohranjamo komunikacijo s strankami, zaposlenimi, poslovnimi partnerji ter jih obveščamo o kakršnih koli novostih v podjetju. Prek spletne strani lahko promoviramo in utrjujemo blagovno znamko podjetja (brand awareness).

Spletna stran je tudi okolju prijazen način poslovanja, saj npr. zmanjšuje uporabo papirja in raznih pisarniških pripomočkov.

Izdelava spletne strani je pomembna za sodobno poslovanje podjetja. Ne podcenjujete vpliva spletnih strani, ne izgubljajte konkurenčne prednosti, dvignite ugled vašega podjetja.

Izdelava spletnih strani je narejena v celoti preko CMS sistema urejanja vsebin. Izdelava spletnih strani brez CMS sistema je za sodobna podjetja korak nazaj in nesmiselna.

 

Izdelava spletnih strani z Joomlo!

Pri izdelavi spletnih strani uporabljamo odprtokodni sistem za upravljanje z vsebinami (CMS ali Content Management System) Joomla!, zaradi česar je razvoj spletnih strani bistveno cenejši in hitrejši. In ker gre za preizkušeno in po vsem svetu razširjeno rešitev, je tudi delovanje spletnih strani veliko bolj zanesljivo.

Če želite izvedeti zakaj je bila Joomla! večkrat izbrana kot najboljši odprtokodni sistem za upravljanje z vsebinami si lahko več preberete na uradni spletni strani joomla.org.

Od izida Joomla 2.5 je ta odprtokodni urejevalnik spletnih strani postal izredno priljubljen. Uporabnikom je izjemno všeč modularnost, preprosta uporaba, dostopnost razširitev in odlična podpora.

Možnosti so popolnoma odprte. Spletne strani lahko izdelamo:

5 korakov do spletne strani

 1. Izdelava oblikovne predloge
  (sodoben design brez tabel, uporaba XHTML in CSS)
 2. Postavitev sistema CMS
  (namestitev CMS Joomla!, gostovanje in domena)
 3. Dodatne funkcije
  (namestitev dodatnih modulov in komponent)
 4. Administracija vsebin
  (objavljanje besedil, slik in vseh potrebnih materialov)
 5. Optimizacija za iskalnike
  (analiza konkurenčnosti, izbira ključnih besed)
  • od začetka do konca - v 5 korakih do spletne strani ->
  • na podlagi vašega designa ali obstoječih spletnih strani
  • preuredimo vaše spletne strani v Joomli!
  • nadgradimo vaše spletne strani v Joomli!
  • prenesemo podatke iz drugega CMS sistema

Učinkovite spletne strani se ne osredotočajo le na obliko. Enako, če ne celo bolj pomembna je njihova funkcionalnost. Zato se še posebej posvetimo delovanju spletnih strani - menijem, povezavam, pozicijam slik in tekstov ter ostalih elementov. S pomočjo Joomle! zlahka dodajamo nove funkcionalnosti, ki pomagajo vašim obiskovalcem hitro in enostavno poiskati prave informacije.

Prednosti Joomle so zlasti:

  • vsebine spletnega portala so dinamične
  • lastnik spletne strani lahko na preprost način upravlja, spreminja in prilagaja vsebine na portalu (uporabniški vmesnik)
  • oblikovno se portal hitro lahko prilagaja in celovito osveži
  • možnost organiziranja in urejanja tudi večjih količin vsebin (npr. kot baza znanja)
  • uporabniški vmesnik in možnost razdelitve na javni del in del za registrirane uporabnike


Strani o Joomli

Več o Joomli! si preberite v članku v reviji Monitor.

Več o Joomli si lahko v angleškem jeziku preberete na Wikipedii.


Joomla je primerna tako za večje spletna mesta, kot manjše spletna mesta, ki delujejo kot predstavitvene spletne strani podjetja. Spletno mesto z Joomlo je lahko razdeljeno na javni in interni del, pri čemer si preko internega dela uporabniki lahko izmenjujejo znanje. V ozadju spletnega mesta stoji MySQL podatkovna baza, ki deluje kot shramba vseh vsebin spletnega mesta.

Pri spletnem mestu z Joomlo lahko hitro spreminjate zunanjo obliko spletne strani, pri čemer prikazane vsebine ostanejo enake. Joomla ponuja relativno preprost in grafično dodelan uporabniški vmesnik, preko katerega lahko lastnik spletnega mesta dodaja, prilagaja, spreminja in drugače obdeluje vsebine spletnega mesta. Pri napredni uporabi lahko uporabnik spreminja tudi elemente spletnega mesta, brez poznavanja programskega jezika. Joomla sicer uporablja php spletni skriptni jezik.

V Joomla spletno mesto lahko integriramo fotografije, ki jih posreduje naročnik. Integriramo lahko elemente, kot so zemljevidi za prikaz lokacije, kontaktni obrazci in podobno. Pri Joomli je na spletu na voljo veliko osnutkov oblikovnih predlog ("templates"), kar drastično zniža ceno in čas izdelave in zagona portala.

Rok postavitve in zagona spletnega mesta z Joomlo je pri nas navadno 5 - 30 delovnih dni (odvisno od zahtevnosti izdelave in želja naročnika, predvsem pa od dejstva, ali se oblikovna predloga izdela unikatno).

Uvodno vsebino oz. besedila za spletno stran načeloma priskrbi naročnik. Neomejeno lahko naročnik vsebine na spletno mesto naknadno dodaja in spreminja. S postavitvijo spletne strani, gostovanjem in registracijo domene, avtomatično pridobite tudi najmanj 5 e-poštnih predalov s končnico izbrane domene.

V obrazcu na naši strani preprosto pošljite povpraševanje z vašimi specifičnimi željami, in pripravili Vam bomo konkretno ponudbo. Za kakovostno spletno mesto je pomembno dobro sodelovanje naročnika in izvajalca v procesih povezanih s postavitvijo strani.


Kako si lahko pomagate sami?

  • Izberite ponudnika gostovanja, ki ima skripte za samodejno namestitev Joomla CMS (MySQL, php).
  • Poglejte tutoriale na spletu, kjer je opisano, kako urejate Joomla spletno stran.
  • Izberite katero od prosto dostopnih predlog za izgled spletne strani.

Joomla predloge

Spletna mesta, ki jih poganja CMS Joomla uporabljajo posebne grafične rešitve - oblikovne predloge (template). Za Joomlo lahko izdelamo predloge po vaših željah in v skladu z vašo celostno grafično podobo.

Oblikovne predloge so izvedene brez uporabe tabel (tableless design) in z uporabo CSS, kar zagotavlja manjše datoteke in boljše uvrstitve v iskalnikih. V osnovni predlogi se predvideva uporaba osnovnih funkcij Joomle (komponent in modulov), ki so del osnovne namestitve. Pri nadgradnji spletnega mesta z dodatnimi funkcionalnostmi je potrebno običajno tudi te funkcije prilagoditi osnovni oblikovni predlogi.


Kako lahko sam pridem do Joomla predloge (template)?

  • Uporabite že narejene grafične predloge, ki jih dobite na spletu brezplačno (namig: Free Joomla Templates).
  • Poiščite generator Joomla predlog, kot je npr Artisteer.


Kakšna je dobra spletna stran

Učinkovita in dobra spletna stran bo tista, ki jo brez težav najdemo v iskalniku. Je obenem pregledna za uporabnike, da ti z lahkoto brskajo in navigirajo, ter najdejo kopico svežih informacij, ki se nanašajo na temo iskanja.

Naš cilj je, da obiskovalca na straneh obdržimo čim dalj časa in ga prepričamo v nakup našega izdelka. Seveda mora biti še grafično dovršena, da bo ta opazna ter zapomnljiva.

Da bo spletna stran hitro najdena mora biti uvrščena na prvi ali drugi strani iskalnika, kar dosežemo z optimizacijo in strateško izgradnjo povratnih povezav.

Spletna stran naj bo vzdrževana in ažurna z svežo vsebino, uporabnimi informacijami, aktualnimi produkti in storitvami.


Kako poteka izdelava spletne strani

Kaj pričakujemo od vas:

  1. pričakovanja, želje, ...
  2. idejno vsebino (tematika, struktura)
  3. tekste, lahko tudi osnutke
  4. fotografije (na željo uredimo tudi mi)
  5. ključne besede po katerih naj vas uporabniki najdejo preko iskalnikov
  6. kontaktne osebe za čas projekta

1) Sporočite nam vaše želje, 2) Pošljemo vam ponudbo, 3) Pripravimo grafično predlogo, vi pa nam pošljete vsebine, 4) Izdelava in objava strani.

(1)Pošljite 'povpraševanje' ali pišite na email ' Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. '. Opišite Vaše želje in zahteve pri izdelavi ali prenovi strani. Lahko navedete tudi primere obstoječih strani, ki so vam po zgradbi ali obliki všeč. Če gre za prenovo strani, napišite povezavo do nje.

(2)V odgovor na povpraševanje boste prejeli ponudbo in dodatna pojasnila. Določene elemente je mogoče spremeniti tudi po prejetju ponudbe. Ko ste zadovoljni s ponudbo jo potrdite in izdelava se lahko začne. Zakupi se gostovanje in domeno ter prične z nameščanjem CMS sistema.

(3)V začetku se pripravi grafično predlogo (na zahtevo naročnika tudi več), na podlagi katere se stranka odloči za končni izgled strani. Stranka ima skozi celotno izdelavo vpogled v napredek izdelave spletne strani (in lahko takoj daje pripombe, ideje, želje,…). Po izdelavi grafične predloge, se prične z vnašanjem vsebine in dodajanjem fotografij ter ostalih elementov strani. Naročnik je povabljen k spremljanju napredka in sporočanju svojega mnenja ali pripomb.

(4)Pred zaključkom izdelave, se izvede še osnovno optimizacijo in spletno stran vpišemo v iskalnike (Najdi.si, Google), omogoči se statistiko obiska in preveri celotno delovanje strani. Naročnik prejme uporabniško ime in geslo za dostop do urejevalnika spletne strani. S tem se izdelava spletne strani zaključi in naročnik spletno stran plača. Če naročnik to želi, se dogovori za vzdrževanje spletne strani. Rok izdelave spletne strani je običajno od 10 - 30 dni.

 

Uporaba piškotkov na www.geministil.si

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se shranijo na napravo s katero dostopate do spletne strani. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletne strani, služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in spremljanje statistike obiska strani, ter anonimno spremljanje uporabe spletne strani.

Z obiskom in uporabo spletne strani se strinjate s piškotki. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli.

Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov, ter skladnosti z direktivo EU o piškotkih, lahko preberete tukaj.

Ali sprejmete uporabo piškotkov?

EU Cookie Directive Module Information